Komplex Mozgás Terápia

3-99 éves korig

 

A tanulási nehézségek, viselkedési problémák megelőzésére és oldására.

Carl Henry Delacato neurológus dolgozta ki a terápiát,ezt fejlesztette tovább Kulcsár Mihályné.

Elméleti alapja, hogy a mozgásfejlődés szoros kapcsolatban áll az idegrendszer érésével, a gyermek mozgásának és észlelésének fejlődése egy-egy meghatározott területének irányítása alatt áll. Ha a mozgásfejlődés bármelyik szakasza kimarad, nem gyakorlódnak be eléggé, vagy a csecsemőkori reflexek hibásan rögzülnek, esetleg nem differenciálóik kellőképpen az idegrendszer, a kapcsolódó érzékelő és irányító központok nem fejlődnek, differenciálódnak megfelelően. Az agyi területek elégtelen vagy nem jó működése tanulási nehézséghez, viselkedési problémához, magatartás zavarhoz vezethet, mert a mozgás segítségével járódnak be az idegpályák, fejlődnek az agyi rendszerek.

A Komplex Mozgásterápia segítségével minimális eszközigénnyel megelőzhető, illetve lényegesen csökkenthető vagy felszámolható a tanulási nehézség. Módszerével, viszonylag rövid idő alatt javulnak a dyslexiás, dysgraphiás tünetek és enyhülnek a kialakult magatartási problémák. Rendszeres gyakorlással az alacsonyabb IQ-val rendelkező gyermekeknél mérhető szintemelkedés érhető el.

A módszer sikeresen alkalmazható felnőtteknél is.  A módszer kidolgozója az elemi mozgásokat beépítette  terápiájába és tovább fejlesztette. Új területeket is bevont a fejlesztésbe, kidolgozta a térérzékelés, az egyensúlyérzék, a finom mozgások fejlesztésének gyakorlatsorait.

Vizsgálat és anamnézis felvétele:

A vizsgálat kb. 1,5-2 órát vesz igénybe  A fejlesztőprogramot a vizsgálat eredményei alapján állítjuk össze. Ennek gerincét a mozgáskoordinációs gyakorlatok adják. A terápia során egy, legfeljebb 13 gyakorlatból álló feladatsort kell végigcsinálni napi rendszerességgel, melyet 3-6 hetente korrekció és a feladatsorban való továbblépés követ.

A terápia nincs korhoz kötve és egészséges valamint sérült gyermekeknél, felnőtteknél is egyaránt alkalmazható.

Vizsgálati időpont: Kérjük, kérjen időpontot telefonon, vagy emailben!

Helyszín: Top Baba-mama Klub és Mozgásstúdió

(Budapest, XI. kerület Kende utca 14.)

 

Hogyan készüljön a vizsgálatra, illetve a foglalkozásra?

A tornához kényelmes ruházatra és zoknira lesz szükség.

 

További információ és időpontegyeztetés:

Győrfi Krisztina

info@topeventkft.hu, +36 70 365 66 75